تعمیر چیلر صنعتی

تعمیر چیلر صنعتی که در انواع کارخانجات تولیدی اعم از خوراک، پوشاک، دارو، خودروسازی و … ، و همچنین در پتروشیمی ها نیاز است، از تعمیرات چیلر تخصصی به شمار می رود که تعمیرات آن نسبت به دیگر دستگاه های سردکننده پیچیده تر است. بنابراین در تعمیر دستگاه چیلر صنعتی خود حتما دقت کنید که از بهترین خدمات و متریال جهت تعمیرات بهره ببرید تا یکبار برای همیشه، چیلر صنعتی خود را تعمیر کنید. 

تیم تخصصی توانار با گارانتی خدمات خود بین 3 تا 12 ماه، به شما این اطمینان را می دهد که بهترین خدمات را ارائه خواهد داد. همچنین پس از تعمیر چیلر صنعتی، می توانید عضو باشگاه مشتریان توانار شده و برای عقد قرار داد نگهداری و سرویس دوره ای چیلر از تخفیف ویژه برخوردار شوید. 

خدمات ما
اگر به خدمات تعمیر چیلر صنعتی نیاز دارید، تماس بگیرید
  • تعمیر انواع برند چیلر صنعتی
  • نگهداری و سرویس دوره ای چیلر صنعتی
  • راه اندازی چیلر صنعتی
  • همراه با گارانتی خدمات 3 تا 12 ماهه

 یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات در صنایع، چیلر است. چیلر صنعتی یک وسیله سرمایشی است که حرارت مازاد را در فرآیندهای صنعتی از ماشین آلات جذب کرده و به این وسیله باعث افزایش راندمان و طول عمر تجهیزات می شوند. استفاده از چیلر در بیشتر خطوط تولید صنعتی به روند بهتر تولیدات کمک می کند. در چیلر صنعتی برای ایجاد سرمایش از تجهیزاتی چون کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور و مبردهایی مثل گاز فریون و یا حتی آمونیاک استفاده می شود. وجود چیلر در صنایع مختلف با توجه به پیچیدگی فرآیندهای صنعتی و کارکرد مداوم تجهیزات در خط تولید ضروری به نظر می‌رسد.

با توجه به اهمیت استفاده از چیلر در صنعت، انتخاب یک چیلر صنعتی مناسب مزایایی چون کاهش هزینه های خنک کاری، کاهش زمان خرابی، بهبود عملکرد فرآیندهای تولیدی و کاهش هزینه های تعمیر چیلر صنعتی را به همراه دارد. ما در این مقاله قصد داریم به تمام نکات پیرامون چیلرهای صنعتی و نکات مربوط به عملکرد و تعمیر چیلر صنعتی بپردازیم. همراه ما باشید.

فهرست مطالب

انواع چیلر صنعتی

همان طور که اشاره کردیم چیلر صنعتی (industrial chiller) یک ابزار صنعتی است که با هدف جذب گرمای اضافه در ماشین آلات و فرآیندهای تولیدی در صنایع گوناگون استفاده می شود. استفاده از این وسیله می تواند نقش بسیار مهمی در عملکرد صحیح ماشین آلات تولیدی و تولید محصولات با کیفیت، افزایش طول عمر دستگاه ها و بهبود فرآیند تولید باشد. چیلرها با توجه به کاربرد در صنایع مختلف انواع گوناگونی دارند اما در نهایت هدف و عملکرد این دستگاه ها یکسان است.

انواع چیلر صنعتی

جهت تعمیر چیلر صنعتی، باید آگاه باشید که دسته بندی چیلرها بر اساس نوع عملکرد آنها صورت می گیرد. در این شکل طبقه بندی چیلر صنعتی به انواع چیلرهای تراکمی و جذبی تقسیم می شوند. در حالت کلی ممکن است پارامترهای مختلفی برای این دسته بندی مورد توجه قرار گیرد، با این وجود نوع عملکرد و سیکل کاری چیلرها رایج ترین عامل تفاوت بین آنها محسوب می شود. انواع چیلر صنعتی عبارت است از:

چیلر های تراکمی

چیلرهای تراکمی خود به انواع مختلفی تقسیم می شوند. که بر اساس نوع کمپرسور و نوع کندانسور در ساختار چیلر طبقه بندی می شود. اساس کار چیلر تراکمی، گردش سیالی به نام مبرد در سیکل تبرید تراکمی بخار است و بر پایه مولفه اصلی شامل کمپرسور (واحد تراکم) کندانسور (واحد چگالش) شیر انبساط (واحد اختناق) و اواپراتور (واحد تبخیر) طبقه بندی می شود.

- چیلرها بر اساس نوع کمپرسور: روتاری، اسکرال، پیستونی، اسکرو، سانتریفیوژ. این چیلرها با توجه به به معیارهای مختلفی از جمله: ظرفیت سرمایشی مورد نیاز، شرایط اقلیمی محل پروژه، نوع مبرد مصرفی، کاربری پروژه و...  طبقه بندی می شوند.

- چیلرها بر اساس نوع کندانسور با توجه به ظرفیت سرمایشی مورد نیاز، شرایط اقلیمی محل پروژه، هزینه های مصرف انرژی و سرویس و نگهداری دستگاه و عواملی دیگر، چگونگی فرایند چگالش در کندانسور به زیرشاخه های مختلفی طبقه بندی می شوند که انواع آن عبارتند از: هوا خنک، آب خنک و تبخیری

چیلر های جذبی

همان طور که از نام این گروه از چیلرها می توان حدس زد، مبنای کار چیلر جذبی، سیکل تبرید جذبی است و  اساس فرایند سرمایش در آن شباهت بسیاری به سیکل تراکمی بخار دارد. در این نوع از چیلرها مولفه هایی چون جذب کننده (واحد جاذب)، پمپ (واحد سیرکولاسیون) و ژنراتور (واحد گرم کننده) جایگزین کمپرسور شده  و علاوه بر مبرد (آب) از سیال دیگری به عنوان جاذب (لیتیوم بروماید) نیز در آنها استفاده می شو که در جذب کننده (Absorber) با مبرد ترکیب شده و محلول غلیظی را تشکیل می دهند. این نوع چیلرها در دو گروه تک اثره و دو اثره طبقه بندی می شوند که هریک زیر شاخه های مختلفی را شامل می شود.

- چیلرهای تک اثره: ژنراتور آب گرم، ژنراتور آب داغ ، ژنراتور بخار فشار پایین

- چیرهای دو اثره: ژنراتور بخار فشار بالا، ژنراتور شعله مستقیم

شکل دیگری از طبقه بندی چیلرهای صنعتی نیز رایج است که در آن  چیلرها به سه گروه چیلرهای آبی، هوایی و تبخیری تقسیم می شوند.

چیلر صنعتی آبی

این چیلرها که پرکاربردترین و متداول ترین نوع چیلرها محسوب می شوند دارای یک برج خنک کننده برای خنک سازی فریون ورودی به کندانسور هستند. از ویژگی های این نوع چیلرها می توان به قیمت و سرو صدای کم و همچنین عمر مفید طولانی اشاره کرد. همچنین سرویس برج خنک کننده نیز از خدمات توانار به شمار می رود.

چیلر صنعتی هوایی

این نوع چیلرها که از هوای محیط برای دفع حرارت از گاز خنک کننده درون کندانسور استفاده می کنند. عملکرد این چیلرها به این صورت است که گاز خنک کننده بعد از دفع حرارت، دوباره به صورت مایع در می آید و در سیستم جریان می یابد. عموما چیلرهای هوایی در مقایسه با چیلرهای آبی ارزان تر بوده، ابعاد کوچک تری دارند و فضای کمتری نیز اشغال می کنند. همچنین بازدهی این چیلرها نسبت به چیلرهای آبی کمتر بوده و عمر مفید کوتاه تری دارند.

اهمیت استفاده از چیلر در صنایع مختلف

استفاده از آب سرد تولید شده توسط چیلر به شکل یک سیستم تهویه مطبوع آبی، از جمله راهکارهایی است که در کنار ترمینال یونیت هایی به نام فن کویل و یا هواسازها سال ها است به عنوان یکی از رایج ترین و مهمترین تجهیزات سرمایشی به کار برده می شود. اما عمومی ترین کاربرد چیلر را می توان استفاده از آن به اشکال مختلف در صنایع گوناگون دانست. خطوط تولیدی بسیاری در صنایع وجود دارند که برای دستیابی به محصولات با کیفیت در بخشی از فرایند تولید نیازمند سرمایش هستند که در اصطلاح آن را Process cooling (خنک­ کاری فرایند یا سرمایش صنعتی) می نامند.

به عبارت دیگر، Process cooling نوعی مکانیزم سرمایشی است که برای حذف گرما از یک فرایند تولیدی استفاده می شود. برای این منظور چیلرهای صنعتی بهترین انتخاب محسوب می شوند. این چیلرها در صنایع مختلفی مورد بهره وری قرار می گیرند که در ادامه به آنها می پردازیم.

نقش چیلر در صنعت نفت و پتروشیمی

یکی از مهمترین کاربردهای چیلر صنعتی در صنعت نفت و پتروشیمی است. صنعت نفت و پتروشیمی شامل فرآیندهایی چون اکتشاف، استخراج، تصفیه، حمل و نقل (غالباً توسط تانکرها و خطوط لوله انتقال نفت) و بازاریابی فرآورده های نفتی می شود. محصولاتی چون کودهای شیمیایی، مواد شیمیایی و حلال ها، پلاستیک ها، لاستیک ها و الیاف مصنوعی، پودرهای شوینده، مواد اولیۀ رنگ و رزین و بسیاری از مواد مصرفی در لوازم و تجهیزات خانگی و صنعتی در این صنعت تولید می شوند.

برای تولید همه محصولات نام برده نیاز است که نفت و گاز خام طی فرآیندهای پالایش شامل تفکیک فیزیکی، عملیات شیمیایی و عملیات تصفیه قرار گیرند. همه این فرآیندها گرما زا هستند و نیاز به دفع حرارت دارند. بنابراین نیاز به انتقال حرارت و جذب گرما یا سرمایش از جمله نیازهای اساسی در این صنایع محسوب می شود؛ به همین دلیل است که چیلر صنعتی برای تولید آب سرد و یا انجام فرآیند سرمایش در صنعت نفت و پتروشیمی جایگاه ویژه ای دارد. از آنجایی که ارزش مادی متریال مصرفی در این صنایع بالا است و حساسیت های ویژه ای برای تولید مواد شیمیایی با خلوص مشخص، کارکرد دقیق و ... وجود دارد، انتخاب چیلرهای صنعتی متناسب با کاربرد مورد نظر در این صنعت اهمیت بسیاری پیدا می کند.

نقش چیلر در صنعت نفت

نقش چیلر صنعتی در نساجی

کنترل دما، رطوبت و تأمین و گردش صحیح هوا و همچنین فیلتراسیون آن از جمله مهمترین نکات در صنایع نساجی است که تحت عنوان تهویه صنایع نساجی از آن یاد می شود. ایجاد این تهویه مناسب به کمک چیلر صنعتی در صنایع نساجی  تاثیر مستقیم بر عملکرد دستگاه ها و نیز جلوگیری از پاره شدن نخ در صنعت نساجی ، ریسندگی و بافندگی دارد.

این سیستم ها باید به صورت اصولی و استاندارد طراحی و پیاده سازی شوند تا از توقف یا کاهش تولید پیشگیری شود. استفاده از چیلرهای صنعتی به عنوان دستگاه های تهویه مطبوع در صنعت نساجی از نیازهای اساسی این صنعت محسوب می شود که در تولید محصولات با کیفیت و بی عیب و نقص تأثیر بسزایی دارد. این چیلرها در صنایع نساجی با اهداف زیر مورد استفاده قرار می گیرند:

  • - ثابت نگه داشتن دمای سالن تولید در حد مطلوب
  • - ثابت نگه داشتن رطوبت سالن تولید در حد استاندارد
  • - فیلتراسیون هوای داخل سالن

نقش چیلر در داروسازی

صنعت داروسازی شامل کشف و تولید مواد اولیه با خواص دارویی و تبدیل انها به انواع محصولات دارو و درمانی است. بسیاری از فرآیندهای تولیدی در صنایع داروسازی نیازمند آب سرد و فرآیندهای سرمایشی است. این آب سرد عموما به کمک چیلر صنعتی تأمین می شود.

در حقیقت چیلر صنعتی به عنوان بخش مهمی از تجهیزات در خطوط تولیدی صنایع دارویی کاربرد دارند. این چیلرها آب خنک کننده را برای کاربردهای مهمی مانند تحقیق و توسعه، پردازش دسته ای، خنک کاری کرم و پماد، عقیم سازی مایع، تشکیل قرص، بسته بندی و موارد دیگر فراهم می کنند.

نقش چیلر در داروسازی

نقش چیلر در تولید مواد خوراکی

صنایع تولید مواد خوراکی و غذایی از جمله پیچیده ترین صنایع از نظر خطوط تولید و نگهداری محسوب می شود.  این صنعت شامل فعالیت های مختلفی از جمله تولید، توزیع، فرآوری، تبدیل، تهیه، نگهداری، حمل و نقل، صدور گواهینامه و بسته بندی مواد غذایی است که چیلرهای صنعتی به اشکال گوناگون در همه این بخش ها مورد استفاده قرار می گیرند.

عمومی ترین شکل استفاده از چیلر صنعتی را می توان در دو بخش تولید و نگهداری مواد خوراکی مورد بررسی قرار داد. مهمترین هدف استفاده از چیلر در این صنعت شامل کاهش یا حفظ دمای محصولات و محیط برای دوره های زمانی مشخص است. در حقیقت اکثر مواد خوراکی برای تولید نیازمند فرآیندهای انتقال گرما هستند، در زمان بسته بندی و نگهداری نیز باید با استفاده از چیلر فرآیند سرمایش و جذب گرما انجام گیرد تا بتوان این محصولات را به شکل مناسب در فرآیندهای نگهداری و انتقال به دست مصرف کننده اصلی رساند.

نقش چیلر در صنعت خوراکی

نقش چیلر در خوروسازی

در صنایع خودروسازی نیز چیلرهای صنعتی مورد استفاده گسترده قرار می گیرند. از چیلرها در صنایع خودروسازی برای خنک کردن تجهیزات الکترونیکی، اتاق خودرو و همچنین خنک کردن قطعات مختلف در خط تولید استفاده می‌شوند.

نقش چیلر در خودروسازی

نقش چیلر در تولید رنگ

چیلر صنعتی در صنایع تولید رنگ و آبکاری نیز کاربرد گسترده ای دارد. این چیلرها مهمترین نقش را در حفظ محدوده دمایی در فرآیندهای مرتبط با تولید رنگ و آبکاری ایفا می کنند. از این چیلرها عموما برای خنک کردن محلول های تولید و ترکیب رنگ استفاده می شود. در این صنعت انواع مختلفی از چیلرها، مانند چیلرهای هوا خنک یا آب خنک، بسته به کاربرد و نیازهای فرآیند مورد استفاده قرار می گیرند.

از جمله مزایای دیگری استفاده از چیلر در صنعت تولید رنگ می توان به افزایش بهره وری انرژی، کاهش مصرف آب و بهبود طول عمر تجهیزات اشاره کرد. ضمن این که چیلرها علاوه بر ارائه کنترل دما، می توانند ویژگی های دیگری مانند نظارت بر سرعت جریان و کنترل خودکار دما را نیز برای کمک به حفظ شرایط بهینه فرآیند و بهبود آن را نیز ارائه دهند.

نقش چیلر در تولید رنگ

نقش چیلر در صنعت تزریق

پلاستیک یکی از کاربردی ترین متریال در صنایع مختلف محسوب می شود.  این صنعت از جمله صنایعی است که استفاده های متعددی از چیلر در بخش های مختلف تولیدی خود دارد. بنابراین باید چیلر را یکی از مهمترین تجهیزات در کارخانه های تولید پلاستیک دانست. چیلر صنعتی در صنعت تزریق پلاستیک با هدف های مختلفی از جمله خنک کرده پلاستیک اکسترود مورد استفاده قرار گیرد. همچنین می تواند تجهیزات مورد استفاده برای تولید محصولات پلاستیکی مثل هیدرولیک دستگاه قالب گیری و یا جعبه دنده و سیلندر اکسترودر را خنک کند و باعث افزایش طول عمر دستگاه ها و تجهیزات در خط تولید شود.

برای شکل دادن به پلاستیک به منظور ساخت محصولات مختلف نیاز است که به آن حرارت زیادی داده شود، پس از تولید محصول نیاز است که گرمای اضافه جذب شده و محصول خنک سازی شود. چیلر به عنوان دستگاهی برای انتقال گرما و تولید محصول با کیفیت در این صنعت به کار برده می شود.

نقش چیلر در صنعت تزریق

سرویس چیلر صنعتی

منظور از سرویس چیلر صنعتی اقداماتی است که به منظور ارزیابی، رفع مشکلات ابتدایی و نگهداری از دستگاه انجام می گیرد. مهمترین هدف از سرویس چیلر آن است که از ایجاد مشکلات بزرگتر و هزینه های بیشتر پیشگیری شود.

سرویس چیلرهای صنعتی با توجه به نوع و کاربرد آنها متفاوت است. نگهداری یک چیلر صنعتی در شرایط مطلوب بستگی به عوامل مختلفی دارد که توسط سرویس کار چیلر مورد بررسی قرار می گیرد و عملکرد صحیح هریک از بخش های دستگاه را بررسی کرده و در صورت نیاز تعویض و تعمیر چیلر صنعتی به صورت ضروری را انجام می دهد. فاکتورهای مختلفی چون  نوع دستگاه، ابعاد و محل قرارگیری می‌توانند در نحوه نگهداری، سرویس و تعمیر چیلر صنعتی موثر هستند.

مهمترین مزایای سرویس چیلر صنعتی عبارتند از:

  • افزایش طول عمر دستگاه
  • صرفه جویی در هزینه‌های اولیه تعمیرات و نگهداری
  • جلوگیری از ایجاد مشکلات بزرگتر برای تجهیزات و بخش های مختلف دستگاه
  • جلوگیری از اتلاف زمان
  • رضایت و آرامش بیشتر در استفاده از دستگاه
  • بررسی همه جانبه دستگاه
  • اعلام مشکلات و خرابی دستگاه

هزینه سرویس و تعمیر چیلر صنعتی

یکی از مهمترین نکات در سرویس دوره ای و منظم چیلرها، قیمت و هزینه های مرتبط با سرویس و تعمیر چیلر صنعتی است. در این مورد باید بگوییم که نمی توان قیمت دقیقی را برای سرویس کردن چیلرهای صنعتی برآورد کرد. مهمترین فاکتورهای تعیین قیمت سرویس و تعمیر چیلر صنعتی عبارتند از:

  • مقدار دستمزد سرویس کار چیلر
  • نوع چیلر
  • اندازه و ابعاد چیلر
  • برند چیلر
  • کاربرد چیلر
  • تعداد قطعات مورد نیاز برای تعمیر یا تعویض
  • نیازهای مربوط به تعمیر و نگهداری چیلر
  • انجام خدماتی چون شارژ فریون و اسید شویی دستگاه

یک نکته مهم در خصوص سرویس و تعمیر چیلر صنعتی سپردن این کار به افراد متخصص و ماهر است. در واقع عیب یابی و بررسی عملکرد چیلر صنعتی می تواند کاری تخصصی باشد که در صورت عدم انجام صحیح و به موقع می تواند خسارت های احتمالی را به دنبال داشته و یا هزینه های بیشتری را جهت تعمیر چیلر صنعتی تحمیل کند.

نگهداری اصولی از چیلر صنعتی

از آنجایی که چیلرهای صنعتی ساعت کار بالایی دارند، موضوع نگهداری و تعمیر این دستگاه ها بسیار مورد توجه است. انجام صحیح امور مرتبط با نگهداری، سرویس و تعمیر چیلر صنعتی می تواند صرفه جویی قابل توجهی از نظر مصرف برق و هزینه های تعمیر و نگهداری به همراه داشته باشد.

مهمترین نکات نگهداری از چیلر شامل کنترل های روزانه، هفتگی، ماهانه، ابتدا و انتهای هر فصل می شود. از طرف دیگر مواردی چون شستشوی کندانسور، برج خنک کننده، فیلترهای آب، کنترل آمپر مصرفی چیلر، کنترل روغن فشارهای مکش و دهش، توجه به صدا و لرزش کمپرسور و فن چیلر، بررسی دماهای رفت و برگشت از عمده مواردی است که در موضوع نگهداری و تعمیر چیلر صنعتی نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

نگهداری اصولی از چیلر صنعتی

در چیلرهای تراکمی شستشوی کندانسور و برج خنک کننده (در نوع آب خنک)، کنترل فشارهای مکش و دهش، دماهای ورودی و خروجی و سطح روغن کمپرسور از جمله مواردی است که در هنگام راه‌اندازی آن مورد توجه قرار گیرند.

کنترل جریان و دمای آب برج خنک کننده و عملکرد پمپ سولوشن و پمپ مبرد و همچنین دمای منبع گرمایی چیلر از مهم‌ترین موارد نگهداری و راهبری چیلر جذبی به شمار می روند.

متداول ترین خرابی های چیلر صنعتی

چیلرهای صنعتی تجهیزاتی با عملکرد پیچیده به شمار می روند. مهمترین مشکلات و خرابی چیلرهای صنعتی که منجر به تعمیر چیلر صنعتی می شود و باید با آنها آشنایی داشته باشید عبارتند از:

خوردگی

یکی از رایج ترین مشکلاتی که چیلرها با آن مواجه هستند، خوردگی است. چیلرها دارای لوله های فلزی از جنس مس یا فولاد کربنی برای انتقال آب بین چیلر و فضای تحت کنترل آب و هوا هستند. وجود رطوبت و اکسیژن در آب می تواند عامل اصلی خوردگی محسوب شود. همچنین رسوبات مواد معدنی و باکتری های نیز می توانند یکی دیگر از عوامل تخریب و خوردگی لوله های چیلر صنعتی باشند. علاوه بر این، هر نقطه ای که از دو فلز مختلف استفاده می شود به دلیل خواص الکتروشیمیایی متفاوت می تواند در معرض خطر خوردگی باشد. خوردگی چیلر باعث نشتی آب در این دستگاه و  اختلال در عملکرد صحیح آن می شود.

متداول ترین خرابی چیلر صنعتی

نوسانات برق

در صورتی که دستگاه پیچیده چیلر به صورت استاندارد و اصولی طراحی نشده باشد، همانند سایر سیستم های الکترونیکی ممکن است دچار مشکل شود. به طور مثال افزایش یا کاهش ناگهانی ولتاژ، مشکل در اتصال به زمین، خرابی منبع تغذیه، بارگذاری بیش از حد و سیم ها و کابل های معیوب می تواند از عوامل ایجاد نوسانات برق در چیلرهای صنعتی باشد.

علائمی که نشان می دهد به تعمیر چیلر صنعتی نیاز دارید

عموما مشکلات و خرابی چیلر با علائمی همراه است که مشاهده آنها می تواند مهمترین دلیل برای اقدام به سرویس و تعمیر چیلر صنعتی باشد. مهمترین علائمی که می توان به آنها اشاره کرد عبارتند از:

روشن نشدن کمپرسور

کمپرسور را باید قلب چیلر صنعتی دانست، در صورت خرابی کمپرسور، سیستم چیلر به طور کامل از کار می افتد. در صورت از کار افتادن کمپرسور، فضا بسیار گرم می شود و چیلر به دمای تنظیم شده و متعادل نمی رسد، بنابراین چنین مشکلی می تواند به خرابی چیلر و از کار افتادن آن منجر شود. در چنین شرایطی باید ابتدا ترموستات را قطع و وصل کنید، در صورتی که همچنان کمپرسور خاموش است، بهتر است از متخصصین HVAC برای عیب یابی کمک بگیرید. گاهی ممکن است کمپرسور تعمیر شود اما در برخی موارد نیز ممکن است نیاز به تعویض کمپرسور داشته باشید. توصیه می شود که در این شرایط تصمیم گیری را به یک نیروی متخصص و ماهر بسپارید.

دمیدن هوای گرم توسط چیلر

این اتفاق عموما در چیلرهای تراکمی رخ می دهد، در این شرایط کندانسور کار می کند، اما سیستم، هوای گرم را به بیرون می دمد. این مسئله نیز ممکن است نشانه ای از خرابی کمپرسور باشد. در حقیقت وقتی کمپرسور دچار مشکل می شود، نمی‌تواند مبرد را از طریق سیستم پمپ کرده و در نتیجه قدرت خنک‌ کنندگی نخواهد داشت.

گاهی اوقات نیز دمیدن هوای گرم ممکن است ناشی از نشت مبرد نیز باشد. اگر سیستم برای مدتی به تدریج قدرت خنک کنندگی خود را از دست داده باشد، احتمال زیاد ایران از نشتی مبرد سیستم است.

علائمی که نشان میدهد به تعمیر نیاز داریم

خاموشی دستگاه در اثر قطع شدن مدار توسط محافظ چیلر

قطع کننده مدار که به عنوان کلید حرارتی کار می کند. در صورتی که این قطعه برق سیستم را دائما قطع می کند، به آن معنا است که چیلر بیش از حد گرم شده و قطع کننده محافظ به دلیل آسیب نرسیدن به دستگاه آن را خاموش می کند. در چنین شرایطی بهتر است از روشن کردن مجدد دستگاه خودداری کنید؛ چرا که قطع کننده مدار از چیلر در برابر خطر آتش سوزی بالقوه محافظت می کند. در این شرایط بهتر است با یک تعمیرکار متخصص تماس بگیرید.

لرزش بدنه چیلر در زمان راه اندازی

در صورتی که با روشن شدن چیلر متوجه لرزش بدنه چیلر یا کندانسور می شوید، باید از یک متخصص تعمیرکار بخواهید که قطعات و عملکرد دستگاه شما را بررسی کند.

صداهای عجیب در کندانسور

یکی دیگر از علائم خرابی چیلر کار کردن آن با صدای بیش از حد معمول است. این مسئله ممکن است به دلیل خرابی قطعات الکتریکی یا حتی موتور فن رخ دهد. بهتر است قبل از اینکه فشار بر سیستم منجر به خرابی کمپرسور شود، باید نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.

تعمیر و نگهداری ضعیف

یکی دیگر از مشکلات رایج در نگهداری چیلرها که باعث می شود هزینه های نگهداری و تعمیر آنها زیاد شود، عدم توجه به نکات نگهداری چیلر است. در حقیقت این ماشین های پیچیده نیاز به تعمیر و نگهداری زیادی دارند تا آنها دستگاه را در شرایط مطلوب نگه دارد. در صورتی که اقدامات موثر در زمان مقتضی انجام نگیرد ممکن است چیلر دچار خوردگی، گرفتگی، از دست دادن کارایی یا مشکلات مشابه شود.

مراحل تعمیر چیلر صنعتی

برای این که یک چیلر صنعتی به درستی تعمیر شود باید همه موارد احتمالی خرابی آن مورد بازبینی و بررسی قرار گیرد. توصیه ما این است که برای تعمیر چیلر صنعتی حتما از نیروی متخصص و ماهر کمک بگیرید. گاهی اوقات تعمیر چیلر صنعتی به صورت اشتباه و غیر اصولی ممکن است باعث صدمه دیدن تجهیزات دیگر دستگاه شود و هزینه های بیشتری را به شما تحمیل کند. مهمترین مراحل تعمیر چیلر صنعتی را می توان به این شرح خلاصه کرد:

بررسی عملکرد دستگاه چیلر صنعتی

توجه به علائم هشدار دهنده می تواند گام اول برای اقدام به تعمیر چیلر صنعتی باشد. در صورتی که هریک از علائم خرابی چیلر صنعتی را مشاهده کردید بهتر است با یک نیروی کار متخصص و فنی در این زمینه تماس بگیرید. بررسی مداوم بخش های مختلف چیلر صنعتی، کمک می کند که خیلی زود متوجه علائم هشدار دهنده شده و به موقع نسبت به تعمیر چیلر صنعتی اقدام کنید. برای عیب یابی صحیح و اقدام برای تعمیر چیلر صنعتی باید نسبت به عملکرد دستگاه بر اساس مشاهده منظم کارکرد قسمت‌های مختلف، آگاه بود.

چک کردن وضعیت آب داخل کندانسور

این مسئله به ویژه در مورد چیلرهای تراکمی مورد توجه قرار می گیرد. عموما در چیلر های تراکمی آب در کندانسور جریان داشته و در فرایند تراکم تبخیر می‌شود. می دانیم که آب دارای املاح و مواد معدنی متفاوتی است، بنابراین باید میزان سختی آب بررسی شود و در صورت لزوم کاهش پیدا کند. گاهی نیاز است که از محلول های سختی گیر برای بهبود عملکرد چیلر های صنعتی استفاده شود.

مراحل تعمیر چیلر صنعتی

تمیز کردن لوله های آب

مواد معدنی موجود در آب باعث ته نشین شدن مواد معدنی و ایجاد رسوب در لوله ها می شود. برای بهبود عملکرد دستگاه باید به‌ صورت منظم این لوله‌ها تمیز شده و در صورت بروز مشکلاتی از جمله مسدود شدن یا نشتی لوله ها با تعمیرکاران متخصص تماس گرفته شود. اسید شویی چیلر صنعتی کمک می کند که چنین رسوباتی شسته شده و مشکلاتی از این دست کمتر رخ دهد.

عیب یابی چیلر صنعتی

برای یک تعمیر چیلر صنعتی موفق نیاز است که عیب یابی صورت گیرد. استفاده از نیروهای متخصص و با تجربه سبب می شود که در بررسی ها و ارزیابی های دستگاه، سریعا متوجه مشکلات موجود و تلاش برای رفع آنها صورت گیرد. بعد از این که عیب یابی دستگاه با موفقیت انجام شد در گام نهایی اقدام برای تعمیر چیلر صنعتی یا تعویض قطعات معیوب و مشکل دار انجام می گیرد.

نکات مهم حفظ و نگهداری چیلر صنعتی

برای این که چیلر صنعتی در شرایط مطلوب و عملکرد بهینه قرار بگیرد نیاز است که به نکاتی در تعمیر و نگهداری آن توجه شود. ما در این بخش به بیان مهمترین نکات پیرامون حفظ و نگهداری چیلرهای صنعتی می پردازیم. توجه به این نکات شما را از تعمر چیلر صنعتی بی نیاز می کند. 

تمیز نگه داشتن

یکی از مهمترین گام ها در نگهداری سیستم های چیلر صنعتی، تمیز نگه داشتن آن است. در واقع نگهداری در شرایط مناسب عامل اصلی عملکرد بهینه و کاهش هزینه های نگهداری و تعمیر چیلر صنعتی است. تمیز نگه داشتن چیلر صنعتی به عملکرد مطلوب دستگاه کمک می کند. برای این منظور باید به صورت منظم بخش های داخل و خارج دستگاه را تمیز کرده تا از بروز مشکلاتی مانند تجمع کثیفی، زباله، گرد و خاک جلوگیری کنید.

توجه به قبوض مصرفی

در صورتی که متوجه شدید هزینه مصرف برق دستگاه بالا رفته به آن معنا است که بار اضافی به دستگاه تحمیل می شود. در چنین شرایطی باید همه جوانب امر را در نظر گرفته و در اسرع وقت نسبت به سرویس و تعمیر چیلر صنعتی اقدام کنید. برای این کار بهتر است سراغ سرویس کاران و تعمیرکاران متخصص و با تجربه بروید. گاهی اوقات تمیز کردن و رفع آلودگی ها و یا رفع عیوب مرتبط با سیستم های الکترونیکی چیلر می تواند این مشکل را به طور کامل رفع کند.

نکات مهم حفظ و نگهداری چیلر صنعتی

انجام سرویس های دوره ای

مهمترین اقدام برای نگهداری چیلرهای صنعتی در شرایط ایده آل و عدم نیاز به تعمیر چیلر صنعتی، سرویس منظم و دوره ای آنها است. به این شکل از نگهداری و سرویس دستگاه های چیلر، سرویس و تعمیرات پیشگیرانه نیز می گویند. در واقع با انجام بررسی های مناسب و ارزیابی عملکرد دستگاه می توان بسیاری از مشکلات را پیش از آن که به مشکلات بزرگتر و مخرب تر تبدیل شوند کشف کرده و رفع کرد.

سرویس های دوره ای می تواند شامل ارزیابی دستگاه، روغن کاری قطعات فلزی، تمیز کردن دستگاه و بررسی وضعیت خطوط تخلیه و … باشد. تنظیم کردن تسمه ها، تعویض قطعات مستهلک، کالیبره کردن سیستم و بررسی مدارهای الکترونیکی نیز بخش دیگری از سرویس های دوره ای چیلرهای صنعتی است.

توجه به عمر مفید دستگاه و قطعات

چیلر  نیز مانند دیگر قطعات صنعتی دارای عمر مفید است. بهتر است برای استفاده از این دستگاه ها عمر آنها را نیز در نظر گرفته و در شرایط بهینه و مورد نیاز از آنها استفاده کنید. بسیاری از قطعات مستهلک که عمر مفید خود را سپری کرده اند باید در زمان مناسب تعویض شوند. انجام چنین کارهایی کمک می کند که عمر مفید دستگاه طولانی تر و عملکرد آن بهتر شده و کمتر به تعمیر چیلر صنعتی نیاز داشته باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 5 =