- 11 شهریور 1402
- توانار
- 0
موتورخانه از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که همکاری و همراهی همه آنها با یکدیگر، منجر به رسیدن ما به اهداف مد نظرمان و عدم نیاز به تعمیر موتورخانه میشود. مشعل موتورخانه یکی از بخشهای حیاتی در چنین سیستم هایی به شمار میرود و خرابی آن میتواند مشکلات بسیار زیادی را به بار بیاورد. تعمیر مشعل موتورخانه امر ساده ای نیست. این قطعه اگر چه شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما از نظر ساختاری دارای پیچیدگیهای گوناگونی است و به همین دلیل تعمیر آن نیز باید تنها توسط متخصصان امر صورت بگیرد.
یک موتورخانه مناسب باید از مشعلی سالم برخوردار باشد تا بتوان در زمان مورد نیاز، آب موجود در دیگ را به حرارت مدنظر رساند. در غیر این صورت، حتی بهترین موتورخانه ها نیز عملکرد خاصی ندارند و امکان بهره برداری از آنها وجود نخواهد داشت. در این متن قصد داریم یک راهنمای جامع و کامل را در مورد تعمیر مشعل موتورخانه به شما عزیزان ارائه دهیم. بنابراین، اگر به خدمات تعمیر مشعل موتورخانه نیاز دارید و یا به طور کلی در این رابطه کنجکاو هستید، ادامه متن را از دست ندهید.
عملکرد صحیح مشعل های موتورخانه نقشی کلیدی در تضمین ایمنی و کارایی کلی موتورخانه دارد. اهمیت این موضوع به وضوح در چندین جنبه قابل مشاهده است.
اولین و مهمترین جنبه موجود در رابطه با کارکرد درست مشعل موتورخانه را میتوان امنیت کلی محیط دانست. مشعل نامناسب ممکن است منجر به خطرات جدی از جمله آتش سوزی، انفجار و آسیبهای شخصی شود. تنظیم دقیق دما و فشار مشعل برای اطمینان از ایمنی در محیط کار ضروری است.
در کنار این مورد، عملکرد صحیح مشعل موجود در موتورخانه بهره وری و کارایی را بهبود میبخشد. کارکرد دقیق مشعل میتواند منجر به امکان استفاده از این بخش به شکل مداوم آن هم بدون وجود هیچگونه مشکل خاصی شود. به همین منظور توصیه میکنیم که تعمیر مشعل موتورخانه در زمان مناسب را جدی بگیرید.
عمر طولانیتر سایر تجهیزات موتورخانه نیز نتیجه عملکرد صحیح مشعل است. کارکرد نامناسب مشعل میتواند خرابی سایر قطعات موتورخانه را تسریع کند که خود یک مشکل بسیار خطرناک به شمار میرود. از سوی دیگر، مقررات دقیق و نگهداری صحیح از مشعل طول عمر تجهیزات را افزایش میدهد و هزینهها را کاهش خواهد داد.
سازگاری با محیط زیست نیز یک جنبه مهم است. عملکرد درست مشعل انتشار آلایندههای خطرناک در هوا را به حداقل میرساند و آلودگی محیط زیست را کاهش میدهد. البته تعمیر مشعل موتورخانه نیاز به کنترل و نظارت دقیق دارد. این یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن دقت داشته باشید.
به طور خلاصه، عملکرد صحیح مشعل موتورخانه در جنبههای مختلف از جمله ایمنی، بهره وری، کارکرد، عمر تجهیزات، سازگاری با محیط زیست و… مهم است. عدم تعمیر صحیح هر بخش از موتورخانه من جمله مشعل میتواند منجر افزایش هزینه های کلی شود که طبیعتاً امری مناسبی به شمار نمیرود. کارشناسان خبره برگ برنده شما در این زمینه هستند.
اگر به خدمات تعمیر مشعل موتورخانه نیاز دارید، تماس بگیرید
مشعل گازی موتورخانه و اجزای آن
یکی دیگر از مهم ترین مواردی که در مورد مشعل گازی موتورخانه باید به آن اشاره کنیم، اجزای به کار رفته در این قطعه است. برای انجام تعمیر مشعل موتورخانه، تعمیرکاران باید به شکل کاملاً حرفهای با چنین اجزایی آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند در صورت ضرورت، هر بخش را به صورت جداگانه تعمیر کنند.
از جمله این اجزا میتوانیم به قسمت هایی همچون نازل ورودی سوخت، محفظه احتراق، دمپر هوا، شعله بین و دودکش مشعل اشاره کنیم. طبیعتاً هر مشکل دارای یک سری قطعات اختصاصی است که شرکت سازنده آن ها را بر اساس نیاز کلی متقاضیان تأمین میکند. برخی از اجزای مذکور عبارتاند از:
- مخزن مربوط به وارد شدن هوا
- قطعهای که وظیفه مخلوط کردن هوا و سوخت را بر عهده دارد.
- بخشی به نام رایزر که از مهمترین قطعات مشعل محسوب میشود.
- کلیدی که از آن با نام کلیدی کنترل سوخت یاد میکنند.
- بخش مربوط به نازل پخش کردن سوخت
- بخش مسطحی که به آن شعله پخش کن نیز گفته میشود.
- الکترود خاصی که وظیفه جرقه زدن و شروع فعالیت مشعل را بر عهده دارد.
حقیقتاً لازم نیست به عنوان یک کاربر عادی با کلیه موارد فوق آشنایی کاملی داشته باشید. این وظیفه تعمیرکاران حرفهای است که دانش خود را در مورد چنین بخشهایی توسعه دهند. تعمیر مشعل موتورخانه باید با توجه به بررسی کلی هر یک از این قطعات به شکل جداگانه انجام گیرد.
تعمیرکاران حرفهای، با بهرهگیری از ابزارهای ویژه خود توانایی حل مشکلات موجود در هر یک از قطعات را دارند. آنها میتوانند با بررسی کامل مواردی همچون نازلها، شیرها، بخشهای کنترلی و بسیاری از موارد دیگر، مشعل معیوب را به یک مشعل سالم تبدیل کنند. از آنجا که این امر یک موضوع کاملاً تخصصی محسوب میشود، لطفاً به هیچ وجه به شکل شخصی دست به بررسی یا باز کردن هر یک از قطعات فوق نزنید.
نشانه های نیاز مشعل موتورخانه به تعمیر
شناخت نشانه های کلی نیاز تعمیر مشعل موتورخانه به شما کمک میکند تا بهترین زمان برای حل ایرادات این بخش از موتورخانه را شناسایی کنید. به طور کلی باید بیان کرد که مشکلات مختلفی ممکن است برای مشعل رخ دهند و به همین دلیل نشانه های مربوط به این موضوع نیز شامل یک طیف گسترده از علائم گوناگون خواهد بود. اگر حس میکنید مشکل اصلی از مشعل است، باید در اولین گام با یک مرکز تعمیر مناسب تماس بگیرید. به یاد داشته باشید هرچه زمان اقدام جهت تعمیر مشعل موتورخانه طولانی تر شود، امکان خرابی سایر قطعات و ایجاد مشکلات ایمنی نیز وجود دارد. در ادامه به چند نشانه مهم در این رابطه اشاره میکنیم.
کاهش یا عدم وجود شعله
اگر مشعلهای موتورخانه به درستی کار نکنند، ممکن است شعله به طور کامل توسعه نیابد یا اندازه شعله کمتر از حد معمول باشد. این موضوع ممکن است به دلیل خرابی سایر قسمتهای مشعل یا توزیع ناکافی یا نامتعادل سوخت باشد.
اگر سوخت مصرف میشود، اما شعلهای وجود ندارد احتمالاً با خطر بسیار بزرگی روبهرو هستیم. این موضوع مشخص میکند که احتمالاً سوخت از یک بخش خاص نشتی دارد و همین امر میتواند موجب ایجاد مشکلات خطرناکی همچون انفجار و یا آتش سوزی موتورخانه شود.
با توجه به این مورد، کاهش یا عدم وجود شعله را به طور کامل جدی بگیرید. در واقع اگر شاهد هر یک از این دو مورد هستید، باید در اولین فرصت ممکن موتورخانه را به طور کامل از مدار خارج کنید. با انجام این کار حداقل از میزان خطر کلی کاسته میشود. چنانچه با خارج کردن موتورخانه از مدار آشنایی ندارید، از یک فرد کاربلد کمک بگیرید. تعمیر شیر برقی مشعل گازی شاید بتواند گزینه مناسبی در این زمینه باشد.
شعله های ناپایدار یا وقفه های مکرر
اگر شعله مشعل دائماً ناپایدار باشد یا به طور مکرر بسوزند، ممکن است تنظیمات یا اجزای داخلی مشعل دچار مشکل شده باشند. این امر باعث اختلال در عملکرد موتور و تجهیزات مربوطه خواهد شد. شعلههای ناپایدار تأثیر بسیار بدی بر روی روند مصرف سوخت مشعل نیز دارند که باید به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد. این شعلهها حتی منجر به کاهش دمای آب درون بویلر میشوند.
در واقع شعلههای ناپایدار عمیقاً نحوه عملکرد مشعل را تحت تأثیر خود قرار میدهند که قاعدتاً موضوع مناسبی به شمار نمیرود. در ضمن، وقفههای مکرر در زمان روشن ماندن مشعل خود به تنهایی خبر از ریسکهای ایمنی گوناگون میدهد.
چنانچه مشاهده میکنید که شعلههای مشعل کاملاً ناپایدار هستند، در اولین گام نسبت به تنظیم دوباره مشعل اقدام کنید. در غیر این صورت، موتورخانه باید از مدار خارج شود. طبیعتاً هر دوی این موارد از عهده کاربران عادی بر نمیآیند و تنها متخصصین امر میتوانند در چنین شرایطی به شما کمک کنند.
دود یا انتشار گاز ناخواسته
اگر مشعل به درستی تنظیم نشده باشد یا اگر قطعات آسیب دیده باشند، ممکن است دود یا گازهای ناخواسته در اطراف محفظه آن منتشر شود. این مورد یکی از گزینههایی به شمار میرود که به محض مشاهده آن باید به خراب بودن مشعل پی برد. توجه داشته باشید که چنین دودهایی به شدت سمی هستند و بخش اعظم آنها را کربن دی اکسید تشکیل میدهد.
از آنجا که کربن دی اکسید یک دود کاملاً مضر به شمار میرود. توصیه میکنیم به هیچ وجه به مشعلی که از آن دود بیرون میآید نزدیک نشود. مهمترین اقدام در این شرایط، باز کردن یک دریچه مناسب جهت خروج دودها و گازهای مشاهده شده است. اگر این دودها و گازها به شکل صحیح خارج نشوند، میتوانند مشکلات بسیار زیادی را برای شما به ارمغان بیاورند. بنابراین، تمام تلاش خود را در این زمینه به کار گیرید.
در برخی از مواقع، دود ناشی از مشعل از درون موتورخانه به سمت ساختمان حرکت میکند، این مورد نیز بسیار خطرناک است و باید به دنبال یک راه چاره مناسب برای آن بود. اگر حس میکنید میزان دود و گاز انتشار یافته را نمیتوان کنترل کرد، با مراکز آتشنشانی تماس بگیرید. چنین دودهایی در کسری از ثانیه میتوانند منجر به بیهوشی و حتی مرگ ساکنین حاضر در ساختمان شوند.
صداهای ناخوشایند یا عدم تنظیم عملکرد
صداهای ناخوشایند، ارتعاشات غیرمعمول یا ناهماهنگی در هنگام کار مشعل میتواند نشانه مشکل آن باشد. این امر ممکن است به دلیل نقص قطعات داخلی، تنظیمات نادرست و بسیاری از موارد مشابه رخ دهد. منظور از صداهای نا خوشایند صداهایی بسیار بلند در زمان فعالیت مشعل است.
این صداها دارای انواع مختلفی هستند و نمیتوان تنها به یک نوع خاص اشاره کرد. چنین صداهایی در برخی از موارد آنقدر بلند خواهند بود که منجر به ارتعاش بسیار شدید قطعات مختلف مشعل میشوند. ارتعاشات مدنظر نیز به طور قطع به کلیه قطعات دستگاه آسیب میزنند.
بررسی علل و دلایل مربوط به این صداها یک امر کاملاً تخصصی محسوب میشود و نباید آنها را دست کم گرفت. علاوه بر این، طبیعتاً پخش صداهای نامناسب میتواند آرامش خاطر ساکنین را به طور کامل دچار اختلال کند که خود امر مناسبی محسوب نمیشود. تعمیر مشعل گازی شامل بررسی این بخش است.
کاهش تولید گرما یا کاهش عملکرد
اگر مشعل به درستی گرم نمیشود یا موتورخانه به طور معمول کار نمیکند، ممکن است به دلیل تنظیمات نادرست، کیفیت پایین سوخت یا شکستگی قطعات باشد. در هر صورت مهمترین نکتهای که باید به خاطر داشته باشید این است که در چنین شرایطی باید نسبت به تعمیر مشعل موتورخانه اقدام کرد. کاهش تولید گرما که مهمترین وظیفه مشعل محسوب میشود باید همواره به شکل صحیح ادامه پیدا کند.
بسیاری از کاربران کاهش تولید گرما توسط مشعل برای افزایش حرارت آب موجود در بویلر را امری طبیعی میدانند، اما این موضوع صحیحی نیست. باید به یاد داشته باشید که مشعلها اگرچه ممکن است توسط شرکتهای مختلفی نصب موتورخانه شده باشند، اما ضرورت دارد که بتوانند نهایت توان خود را به شما ارائه کند. این همان امری به شمار میآید که بسیاری از افراد آن را پشت گوش میاندازند و تنها به کارکرد ساده مشعل راضی میشوند.
کاهش تولید گرما توسط مشعل میتواند منجر به کاهش دمای کلی آب موجود در بویلر و نهایتاً عدم امکان استفاده از موتورخانه شود. طبیعتاً زمانی که این اتفاق بیفتد به طور کلی مزیت داشتن موتورخانه به زیر سؤال میرود! بنابراین، اگر مشاهده میکنید که بویلر موتورخانه به شکل مناسب گرم نمیشود، احتمالاً باید به دنبال یافتن ایرادات مختلف در بخش مشعل و تعمیر مشعل موتورخانه باشیم.
البته، این امر لزوماً به معنای خراب بودن کامل مشعل نیست. ممکن است تنها بخش کوچکی از این قسمت بسیار مهم دچار مشکل شده باشد، اما همان بخش کوچک کل عملکرد مشعل را تحت تأثیر خود قرار دهد. همانطور که گفته شد، مشعل بخشهای گوناگونی دارد که هر یک از آنها باید به شکل مناسب و مداوم بهترین عملکرد را از خود به اجرا بگذارند. علاوه بر این، به یاد داشته باشید که خراب بودن تنها یکی از دلایل عدم عملکرد صحیح موتورخانه است.
ایرادات متداول و جدول عیب یابی مشعل گازی موتورخانه
حال که به یک آگاهی کلی در مورد تعمیر مشعل موتورخانه رسیدیم، بهتر است به ایرادات متداول موجود در این قطعه نیز نگاهی بیندازیم. پیش از ارائه اطلاعات لازم در این رابطه باید بیان کنیم که در برخی از موارد، ممکن است چند ایراد خاص به صورت هم زمان با هم رخ دهد. این امر شرایط تعمیر مشعل موتورخانه را بیش از پیش دشوار میکند و به همین دلیل تنها افراد خبره دارای توانایی لازم برای حل مشکلات مربوطه هستند.
ردیف | نوع ایراد متداول | این ایراد چرا ایجاد شده است؟ | چطور میتوان این ایراد را به طور کامل برطرف کرد؟ |
۱ | کار کردن موتور اما بسته بودن اتصال برق | خراب بودن کلید فشار هوا خراب بودن خازن موتور خراب بودن رله مشعل | عوض کردن کلید فشار هوا عوض کردن خازن موتور عوض کردن رله مشعل |
۲ | عدم جرقه زدن مشعل | خراب بودن الکترودهایی که مسئول جرقه زدن دستگاه هستند. خراب بودن کابلهایی که الکترودها را به هم وصل میکنند خراب بودن ترانسفورمر جرقه آسیب دیدن رله دستگاه | عوض کردن الکترودهایی که خراب شدهاند عوض کردن سیمها و کلیه کابلهای موجود در مشعل عوض کردن یا تعمیر کردن ترامسفورمر موجود در دستگاه |
۳ | ریست شدن یا بازنشانی شدن مجدد رله | عدم تنظیم بودن شعله عدم وجود فاصله مناسب در بین الکترودها عدم وجود فشار مناسب عدم کارکرد صحیح شیر مغناطیسی عدم کارکرد صحیح ترانسفورمر جرقه | تنظیم کردن شعله دستگاه ایجاد یک فاصله مناسب در بین الکترودها تنظیم کردن فشار کلی رله تنظیم کردن شیر مغناطیسی تنظیم کردن ترانسفورمر |
۴ | کار نکردن موتور به دلیل باز بودن مشعل | خراب بودن فیوز مرکزی خراب بودن فیوز موجود در شعله آسیب دیدن رله مشکل در نحوه سیمکشی موتور خراب بودن آکوستات خراب بودن کلید فشار هوا | تعویض کردن فیوز مرکزی تعویض کردن فیوز موجود در مشعل تعویض کردن رله تعویض کردن سیمکشی موتور تعویض کردن آکوستات تعویض کردن کلید فشار هوا |
۵ | ریست شدن مشعل بلافاصله پس از روشن شدن مشعل | عدم تنظیم کلید فشار هوا عدم تنظیم میله یونیزاسیون عدم تنظیم رله به شکل صحیح وجود اتصال الکتریکی بین زمین و مشعل خراب بودن رله | تنظیم کردن کلید فشار هوا تنظیم کردن میله یونیزاسیون تنظیم کردن رله به شکل صحیح بررسی وجود اتصالات الکتریکی و رفع موارد ناخواسته تعویض کردن رله |
۶ | عدم جرقه زدن مشعل حتی در زمان که فن فعالیت مداوم دارد | آسیب دیدن سروو موتور خراب بودن رله خراب بودن دریچه مربوط به ورود و خروج هوا در مشعل | تعویض کردن سروو تعمیر کردن رله بررسی کامل دریچه مربوط به خروج و ورود هوا |
۷ | افزایش میزان صدای کلی مشعل | آلودگی شدید در بخش دودکش گرفته بودن راه ورود و خروج هوای آلوده خراب بودن فن دستگاه | بررسی دودکش و از بین بردن کلیه آلودگی تعویض کردن دودکش تعویض فن دستگاه |
۸ | فن دستگاه پشت سر هم خاموش میشود | عدم رعایت حد شعله وجود فواصل زیاد بین الکترودها خراب بودن شیر مغناطیسی خراب بودن ترانسفورمر | رعایت کردن نهایت قدرت شعله کاهش فواصل بین الکترودها تعویض کردن شیر مغناطیسی تعویض کردن ترانسفورمر |
۹ | عدم انتقال سوخت مناسب به شعله | خراب بودن نازل دستگاه کاهش میزان سوخت | نازل دستگاه را به طور کامل بررسی و پاکیزه کنید. میزان سوخت ارسالی به دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. |
مواردی که به آنها اشاره کردیم تنها بخش کوچکی از ایرادات کلی موجود در مشعل موتورخانه محسوب میشوند. به همین دلیل، وقوع یا عدم وقوع هر یک از موارد گفته شده به معنای خراب شدن کامل نیستند. به طور کلی این وظیفه تعمیرکاران حرفهای است که با بررسی علتها و دلایل، بهترین راهکارهای ممکن را ارائه کرده و شما را در این رابطه یاری کنند.
محاسبه هزینه تعمیر مشعل گازی
از جمله پرسشهای رایج در مورد تعمیر مشعل موتورخانه، بحث هزینههای مربوط به این امر است. در واقع کاربران دوست دارند بدانند تعمیر مشعل شوفاژ و به طور کلی تعمیر کردن انواع مشعلها چقدر هزینه به دنبال دارد؟ متأسفانه نمیتوانیم یک مبلغ مشخص را در این رابطه بیان کنیم. دلیل اصلی چنین موضوعی نیز به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که بر روی هزینه نهایی اثر میگذارند.
هزینه تعمیر مشعل گازی موتورخانه خود به مواردی همچون ایراد موجود در قطعه، راهکاری که برای حل آن باید در نظر گرفته شود، مدت زمان مربوط به تعمیر قطعه و ... وابسته است. تنها در شرایطی میتوان هزینه های مربوطه را به طور دقیق محاسبه کرد که اطلاعات مناسبی در رابطه با موارد گفته شده داشته باشیم. تعیین و محاسبه هزینه کلی تعمیر مشعل موتورخانه توسط تیمی انجام میگیرد که برای تعمیر دستگاه مدنظر خود از آنها کمک میگیرید.
به طبع هرچه مشکل مربوطه سادهتر باشد، هزینه نهایی نیز کمتر خواهد بود. عکس این موضوع نیز کاملاً صادق است. چنانچه تعمیرکاران با مشکل پیچیدهای روبهرو شوند که تعمیر مشعل موتورخانه به ساعتها یا شاید روزها زمان نیاز دارد، درخواست دستمزد بیشتری را میکنند.
البته این امر نباید شما را از تعمیر مشعل موتورخانه خود منصرف کند! خوشبختانه در سالهای اخیر با فعالیت تیمهای مختلف، هزینههای مربوط به این امر به شکل مناسبی کاهش پیدا کرده است. امروزه همه کاربران میتوانند با پرداخت هزینههای بسیار مقرون به صرفهای، نسبت به تعمیر کامل مشعل گازی خود اقدام کنند.
در کنار این موارد نباید از یاد برد که تعمیر مشعل موتورخانه میتواند از ایجاد هزینههای سنگین جلوگیری کند. اگر مشعل موتورخانه خود را به موقع تعمیر نکنید، احتمال خراب شدن سایر قطعات و در نهایت تحمیل هزینههای بسیار شدید افزایش پیدا خواهد کرد. به همین دلیل توصیه میکنیم با انتخاب یک تعمیر کار مشعل گازی، از چنین هزینههایی دوری کنید. هزینه سرویس مشعل گازی توسط کارشناسان ما بسیار مناسب است.
چقدر طول میکشد تا مشعل تعمیر شود؟
تعمیر مشعل موتورخانه شاید چند ساعت یا چند روز طول بکشد. نمیتوانیم یک مدت زمان خاص را در این زمینه به شما عزیزان ارائه کنیم. هرچه میزان مهارت تیم سرویسکننده بیشتر باشد، میتوانند با سرعت بیشتری روند تعمیر مشعل موتورخانه را به پایان برسانند تا بتوانید خیلی سریعتر نسبت به استفاده مجدد از مشعل موتورخانه خود اقدام کنید. معمولاً توصیه میشود که پس از تعمیر مشعل موتورخانه، یک برنامهریزی سالانه یا فصلی به منظور بازدید کامل از کل بخش های موتورخانه و سرویس و نگهداری موتورخانه تهیه شود.
سخن پایانی
مشعل را میتوان از جمله مهمترین بخشهای موجود در یک موتورخانه دانست که وظایف بسیار مهمی را بر عهده دارد. چنانچه مشعل موتورخانه خراب شود یا عملکرد مناسبی نداشته باشد، باید به فکر تعمیر آن باشیم. اولین مرحله از این کار نیز عیب یابی مشعل گازی است که باید توسط یک تیم متخصص صورت گیرد.
تعمیر مشعل موتورخانه امر سادهای نیست و باید حتماً با رعایت نکات ایمنی به پایان برسد. هزینههای مربوط به این موضوع بسیار مناسب است و نباید در این رابطه نگرانی خاصی داشته باشید. اگر قصد دارید مشعل موتورخانه خود را با کمترین هزینه ممکن و در کوتاهترین زمان دوباره به کار بیندازید، با کارشناسان مجرب ما تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند.